Villa Michaux is een woning van uitzonderlijke schoonheid. Een parel die de ziel raakt.

Het is een unicum om in te verblijven, want vaak worden huizen met een architectuur als deze strikt privé gehouden. We zetten de deuren van Villa Michaux open om eenieder de schoonheid en poëzie van deze plek te laten ervaren.

Reeds vanaf de poort, die de naam van de woning prijsgeeft, in art-decostijl kan je tussen het groen een glimp van de woning opvangen. Eens hier voorbij, kom je in een weelderige voortuin die de bezoeker tot bij de woning brengt waarbij de gevel – krachtig in zijn soberheid – voor zich spreekt.

Achter de imposante voorgevel gaat een woning schuil waarin elke ruimte op mensenmaat is ontworpen. Zo goed als elke ruimte beschikt over een buitenruimte wat het verblijfsgenot in iedere kamer nog vergroot. Het huis schikt haar ruimtes dan ook met het oog op samenkomen, praten, ideeën uitwisselen. Met de natuur die je aan elke zijde van het huis omarmt.

Het interieur van de woning bevat nog originele typische art-deco-elementen zoals de houten trappen, de deuren, de getrapte omlijstingen rond deuren en ramen, de originele vloerafwerkingen. Ook enkele van de verlichtingselementen dateren van de beginjaren van het huis.

In de tuin vind je verschillende terrassen waarop je je kan terugtrekken in kleinere groepjes. Het absolute summum om elkaar te treffen is het dakterras. Hier ontvouwt zich een indrukwekkend panorama. Je kijkt er over de vallei en het dorp heen, met zicht op de ongerepte rots- en bosflanken aan de andere zijde van de vallei. Het is dé plek om te aperitieven in de late zon, in het gezelschap van fenomenale zichten, waar je ook kijkt.

Nieuwsbrief