Villa Michaux, inspirerende plek in de Ardennen

Leunend tegen een heuvelflank van de Maasvallei, aan de rand van het pittoreske Waulsort, bevindt zich Villa Michaux.
Deze architecturale parel – gebouwd in 1937- werd vanuit de liefde voor natuur en architectuur gerenoveerd tot een vakantiewoning voor 12 personen en is uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf zowel privé als in professioneel verband. Wil je er even tussenuit met je familie of vrienden, genieten van de prachtige natuur en een gezellig samenzijn in een uniek kader?
Of heb je nood aan een bijzondere plek om te brainstormen, creatieve plannen te maken of een retraite in te lassen?
Dan is Villa Michaux dé perfecte plek voor jou.

Welkom!

 

Het huis

Villa Michaux beleven, doe je al vanaf het eerste ogenblik.
Als je de art-deco poort opent en de woning tussen het groen ziet verschijnen, kan je niet anders dan smelten voor haar schoonheid. Het tuinpad begeleidt je door de voortuin naar de woning met haar imposante gevel en een natuurstenen buitentrap die je naar de voordeur leidt.
Hoewel de villa aan de buitenkant vooral imponeert, is er binnenin een woning die op mensenmaat is ontworpen. Alle ruimtes zijn bedacht met het oog op samenzijn en zijn gelinkt aan de buitenomgeving.
Zo goed als elke kamer beschikt over een eigen buitenruimte. In de leefruimte kaderen grote ramen het natuurschoon rondom. ‘s Ochtends is het hier een heerlijk schouwspel om de opkomende zon de mistslierten te zien verdrijven en het dorp te zien ontwaken. Het absolute summum is het grote dakterras waar je je kan vergapen aan de mooiste vergezichten; de ideale plek om te genieten van een aperitief in de late avondzon.
Het interieur bevat nog originele art-deco-elementen en werd aangevuld met zorgvuldig gekozen nieuw meubilair die je alle comfort bieden.

 

De tuin

In de tuin kan je je terugtrekken op verschillende terrassen en genieten van al wat leeft en groeit. Ontworpen met het oog op biodiversiteit werden de planten zo gekozen dat vlinders, libellen, bijen,… hun voedsel en biotoop hier zouden vinden. Villa Michaux bevindt zich op de zuidflank van de Maasvallei en dat betekent een warm en zonnig microklimaat en een deken van dauw dat zich ’s ochtends over de natuur legt. Van zodra de lente begint, wint de natuur zienderogen aan kracht en kan je de omgeving meteen zien floreren.

alt

Nieuwsbrief