Koen Broucke verzamelt, niet uit verzamelwoede of speculatie, maar altijd in functie van zijn onderzoek en nieuwe creaties. Hij verzamelt boeken, kaarten, gidsen, kunstwerken, oude stenen, botanische rariteiten, enz.
De kunstcollectie is gegroeid door ruil, schenkingen, aankopen via veilingen, galerijen en ja zelfs kringloopwinkels.

Een deel van de collectie (waaronder werken van Frans Masereel, Henri Van Straten, Edmond Van Dooren, Ernest Albert, Jos Hendrix, Kris Van Dessel en Niek Hendrix) is momenteel te zien in Villa Michaux.

→ website

Frank Huygens en Anne-Marie ten Bokum, een kunsthistorisch koppel, leggen zich toe op een publieksvriendelijke valorisatie van kunst en erfgoed. Dit gaat van tentoonstellingen over publicaties naar rondleidingen en lezingen. Voor Villa Michaux staan zij ons met raad en daad bij in de selectie en aankoop van meubilair en huisraad voor een historisch verantwoorde inrichting tussen art deco en modernisme.

→ website

RAF COFFEE selecteert nauwgezet biologische, groene koffies, dikwijls microloten van kleinere coöperaties. De koffie wordt fair aangekocht en verscheept naar de branderij in Gent. Daar branden we hem tot een bijzondere specialty koffie. RAF COFFEE werkt eerlijk en transparant vanuit een realistische kijk op de koffiewereld.
Geniet bij Villa Michaux van versgebrande koffie waarin je de origine proeft.

→ website

Een weekje vakantie vraagt ook om een goede nachtrust. Daarom kozen wij voor matrassen
van DORSOO. Met meer dan 20 jaar ervaring in slapen en rugklachten ontwikkelde Dorsoo
samen met hun interne kinesitherapeuten de Comfort-matras. Deze ergonomische matras is
samengesteld uit kwalitatieve materialen en is ontworpen om rugklachten te voorkomen en
te verminderen. En om zalig te slapen natuurlijk!

→ website

Milan Verstraete

→ website

Gezelligheid troef in Villa Michaux, en dit mede dankzij de prachtige gordijnen geselecteerd op advies van Curtain-crew.

→ website

Plant en houtgoed

→ website
Nieuwsbrief