’s Ochtends vroeg, koffie in de hand en voel hoe de mist zachtjes wegtrekt boven het dal, de eerste zon de vallei opwarmt en de vogels in groten getale aan de dag beginnen. Ontwaken in Villa Michaux is ook de natuur rustig zien wakker worden, zich zien uitstrekken in al haar glorie – iets wat we elders in ons land nog amper lijken te ervaren. Doordat Villa Michaux op een zuidflank gelegen is en royaal omarmd wordt door groen, zorgt de natuur voor momenten die pure rust belichamen. Net die positie tegen de bergflank maakt dat Villa Michaux wat achteruit ligt, verscholen ten aanzien van andere huizen. De oprit en tuin vormen dan ook een lange aanloop naar deze verborgen parel in het dorp.

Villa Michaux bevindt zich in het dorp precies op de grens tussen dorp en bos. Waar het dorp zelf zich op de oever van de Maas nestelt, positioneert de villa zich net hogerop. Dit zorgt voor rust en unieke en gevarieerde zichten vanuit het huis: aan de ene zijde kijk je over de daken uit naar de Maasvallei en de rotsen, aan de andere zijde naar de heuvelwand en haar bossen. Op weekdagen vertoeft dit dorp in een zachte plattelandsslaap, op zaterdag komt het dorp tot leven en durft er wel eens een feestje te ontstaan – om zondag weer de rust te laten wederkeren.

Over de volledige tuin werd maximaal ingezet op biodiversiteit en het beleven van de seizoenen. Elk seizoen valt hier iets nieuws op te merken. Bloei, maar ook bladkleur, textuur en hoogte variëren bij elk jaargetijde. De plantenkeuze is precies gekozen opdat vlinders, libellen, bijen… hun voedsel en biotoop in de tuin van de villa vinden. Kortom, een rijk pallet aan leven, kleur, bomen en planten om je in te begeven.

We bevinden ons hier op de zuidflank van de Maasvallei, wat wil zeggen: warm, zonnig en in de vroege uurtjes een deken van dauw dat zich over de natuur legt. Een echt microklimaat. Van zodra de lente hier inzet, wint de natuur dan ook zienderogen aan kracht en zie je de omgeving meteen floreren. Wie zich door die natuur aangesproken voelt en er graag direct op uit trekt vanuit Villa Michaux: al meteen aan de achterzijde van de woonst start een olifantenpad door de bossen.

Nieuwsbrief